Audit op maat

Waarom een audit Wwft op maat?

Om met behulp van een audit te weten te komen of een organisatie zich op een correcte manier aan de Wwft houdt, raden wij aan om een goede steekproef van alle dossiers te controleren.

Dit houdt in dat wij, in combinatie met één of enkele interviews binnen de organisatie, het uitgevoerde cliëntenonderzoek met betrekking tot een deel van alle dossiers uitvoeren. Hoeveel dit er precies zijn hangt af van het aantal transacties op jaarbasis.

Hoeveel dossiertoetsen en gesprekken er nodig zijn hangt af van de grootte en de indeling van het desbetreffende kantoor. Gaat het om een kleiner kantoor? Dan kunnen enkele dossiertoetsen al voldoende zijn. Gaat het echter om een gro(o)t(er) kantoor, wellicht met een of meerdere nevenvestigingen, dan bestaat een audit vaak wel uit tientallen dossiertoetsen.

Om met onze audit bij zoveel mogelijk kantoren aan te kunnen sluiten, bieden we een Wwft audit op maat aan.

Wat is een audit Wwft op maat?

De Wwft audit op maat is een audit die u zelf kunt opbouwen uit onze bouwstenen: interviews en dossiertoetsen. Hoeveel u er hiervan nodig heeft bepaalt u zelf, in overleg met AuditNow natuurlijk.

De Wwft audit op maat resulteert in een uitgebreide rapportage met bevindingen en adviezen voor mogelijke verbetering.

Voor wie is de audit Wwft op maat geschikt?

De audit is geschikt voor alle organisaties die te maken hebben met de Wwft en willen weten of ze op een correcte manier aan deze wet voldoen.

Omdat u de audit op maat zelf kunt indelen, is deze geschikt voor organisaties van verschillende grootten en structuren.

Wat houdt de audit Wwft op maat in?

Om met behulp van een audit te weten te komen of een organisatie zich op een correcte manier aan de Wwft houdt, raden wij aan om een goede steekproef van alle dossiers te controleren.

De opzet van de Wwft audit op maat is afhankelijk van de gekozen bouwstenen. In samenspraak met de klant beslissen we uit welke hoeveelheden van de onderstaande bouwstenen de audit zal bestaan. Eén interview en 5 dossiertoetsen, bijvoorbeeld, of drie interviews en 10 toetsen, of net wat bij de organisatie past.

Bouwstenen:

  • Bouwsteen interview(s)
  • Bouwsteen dossiertoetsen

Alle combinaties van bouwstenen worden afgesloten met mondelinge terugkoppeling en een rapportage.

*De Wwft audit op maat vindt (momenteel) plaats op afstand.

Interesse? Neem gerust contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek!